Skip to content

Time
Session
Duration
Cost
12:30 PM
  • Pre-Event Registration
    6 hours
  • Arrival Afternoon Tea, Health Economic Methods Workshop
    30 mins
1:00 PM
  • Health Economic Methods Workshop
    Senior Professor Simon Eckermann

    Simon Eckermann is Senior Professor of Health Economics at the Australian Health Services... More

    4 hours
3:00 PM
  • Arrival Afternoon Tea, Active Healthy Kids Global Alliance workshop
    30 mins
3:30 PM
  • Pre-Event Active Healthy Kids Global Alliance Workshop - Members Only
    Professor Mark Tremblay

    Professor Mark Tremblay has a Bachelor of Commerce degree in Sports Administration and a... More

    1.5 hours
5:00 PM
  • Pre-Event Welcome Reception
    1.5 hours
6:30 PM
  • Evening at Leisure
    13.5 hours
Time
Session
Duration
Cost
7:30 AM
  • Arrival Coffee and Tea
    1 hour
  • Event Registration
    1 hour
8:30 AM
  • Welcome to Country
    10 mins
8:40 AM
  • Kids voice: Children from around the globe
    Children From Around the World

    5 mins
8:45 AM
  • Event Welcome
    Professor Bob Vink

    I am a neuroscientist who specialises in acute brain injury research. After completing my BSc... More

    15 mins
9:00 AM
  • Launch of Global Matrix 3.0
    Professor Mark Tremblay

    Professor Mark Tremblay has a Bachelor of Commerce degree in Sports Administration and a... More

    1 hour
10:00 AM
  • Launch of Active Healthy Kids Australia Report Card on Physical Activity for Children and Young People
    Dr. Natasha Schranz

    Since being awarded her Doctorate in 2013 Dr Schranz co-founded Active Healthy Kids Australia... More

    20 mins
10:20 AM
  • Event Partner Address: Sport Australia
    Andrew Larratt

    Andrew Larratt joined Sport Australia as General Manager, Sport Business, on 6 March 2018. He... More

    10 mins
10:30 AM
  • Recess
    30 mins
11:00 AM
  • Global Report Card Expo: Comparisons among Human Development Index Country Tiers
    Taru Manyanga

    Taru is a PhD Candidate in the School of Epidemiology, Public Health and Preventive Medicine at... More

    Salome Aubert

    Salomé is a PhD candidate in Population Health at the University of Ottawa, Canada. She is... More

    Silvia Gonzalez

    Silvia González is a PhD student in Epidemiology at University of Ottawa in Canada and a... More

    1.5 hours
12:30 PM
  • Lunch and Poster Display
    1 hour
1:30 PM
  • Working Towards A Global 'A-Grade' 24-hour Day
    Professor Tim Olds

    Tim OLDS is a professor of behavioural epidemiology at the University of South Australia. After... More

    45 mins
2:15 PM
  • Panel discussion: identifying where best to make changes throughout the day - international perspectives
    Associate Professor Kylie Hesketh

    Associate Professor Kylie Hesketh from Deakin University’s Institute for Physical Activity... More

    Associate Professor Asad Khan

    Asad Khan is an Associate Professor in Biostatistics and Epidemiology at the University of... More

    Tuija Tammelin

    Dr. Tuija Tammelin works as a Research Director at LIKES Research Centre for Physical Activity... More

    Professor Reginald T. Ocansey

    Reginald Ocansey became Professor Emeritus after three decades of active service as teacher... More

    Javier Sayavera

    Bachelor in physical activity and sport sciences and PhD in Physiology at the University of... More

    45 mins
3:00 PM
  • Snack Time
    30 mins
3:30 PM
  • Kids Voice: What kids really think about physical activity
    Members of the Active Healthy Kids Australia Youth Advisory Council

    Active Healthy Kids Australia believe that if we want to commit to driving conversations and... More

    Children From Around the World

    15 mins
3:45 PM
  • Brainstorm & Workshop: Ideas for Action
    1 hour
4:45 PM
  • Wrap Up
    Dr Eun-Young Lee

    Dr. Eun-Young Lee is an Assistant Professor in the School of Kinesiology and Health Studies at... More

    15 mins
5:00 PM
  • At Leisure
    1.5 hours
5:15 PM
  • Optional Social Activity: Botanic Gardens Guided Walk
    1 hour
6:30 PM
  • Welcome Dinner
    3 hours
Time
Session
Duration
Cost
8:00 AM
  • Arrival Coffee and Tea
    1 hour
  • Event Registration
    1 hour
9:00 AM
9:30 AM
  • Keynote: Disrupting the Status Quo on Physical Activity Around the Globe
    Holly Ransom

    Holly Ransom is the CEO of Emergent, a company specialising in disruptive strategy and building... More

    1 hour
10:30 AM
  • Recess
    30 mins
11:00 AM
  • Panel discussion: responsibilities and accountabilities - where should they rest and how can we keep ourselves and othe

    Session proudly sponsored by the National Heart Foundation of Australia

    Professor Fiona Bull

    Dr Fiona Bull is Programme Manager in the Department of Prevention of Noncommunicable Diseases... More

    Will McDonald

    Will joined Channel 9 in 2004, after beginning his TV career as a Video journalist in Port... More

    Tessa Colclough

    Tessa is a proactive landscape architect, urbanist and strategic thinker with a keen eye for... More

    Fraser Keegan

    Fraser Keegan is a career health promoter, with experience in recreation, sport, health and... More

    Carl Jones

    Carl Jones CEO Rugby Union South Australia. Carl is a sports administrator with a comprehensive... More

    Professor Paddy Phillips

    Professor Paddy Phillips PSM is Chief Medical Officer and Chief Public Health Officer, as well... More

    Erin-Grace Spavin

    Erin-Grace Spavin is a Mum. She juggles a 7, 5 and 3 year old around her working life. She... More

    Dennis Yarrington

    Dennis Yarrington is President of the Australian Primary Principals Association. He was... More

    1 hour
12:30 PM
  • Lunch and Poster Display
    1 hour
1:30 PM
  • Digital innovation to engage children in physical activity
    Professor Stuart Smith

    Professor Stuart Smith has a PhD (Psychology) from Macquarie University (2000), an MSc... More

    30 mins
2:00 PM
  • Panel Interviews and Synthesis: Technology - Do We Really Need to Add an Extra Layer of Fun to Get Kids Moving?

    Session proudly brought to you by The University of Queensland

    Professor Stuart Smith

    Professor Stuart Smith has a PhD (Psychology) from Macquarie University (2000), an MSc... More

    Dr Danielle Einstein

    Dr Danielle Einstein is an Honorary Associate with Macquarie University and the University of... More

    Glenn Mars

    A playground consultant and fun maker, working with councils, developers and architects to... More

    1 hour
3:00 PM
  • Snack Time
    30 mins
3:30 PM
  • Breakout #1: Technology within the Education Setting
    Professor Chris Lonsdale

    Chris Lonsdale is a Professor and Program Leader for the Motivation and Behaviour Research... More

    Dr Danielle Einstein

    Dr Danielle Einstein is an Honorary Associate with Macquarie University and the University of... More

    Dr. Tarun Katapally

    Dr. Tarun Katapally is a population health policy researcher with a specific interest in active... More

    Michalis Stylianou

    Dr Michalis Stylianou is a lecturer in Health, Sport and Physical Education in the School of... More

    1.75 hours
  • Breakout #2: Realities, challenges & opportunities across the developing world
    Taru Manyanga

    Taru is a PhD Candidate in the School of Epidemiology, Public Health and Preventive Medicine at... More

    Riaz Uddin

    Riaz completed his Master of Science and Bachelor of Science degree in Pharmacy from Bangladesh.... More

    Dr Dawn Tladi

    PhD in Movement Science (Exercise Physiology) from Florida State University in Florida, USA.... More

    1.75 hours
  • Breakout #3: Evaluating the benefits of listening to the Children in our quest to get them Moving
    Rayoni Nelson

    Rayoni Nelson is the Manager, Physical Activity, Sport and Healthy Eating at VicHealth, where... More

    Dr Erica Randle

    Dr Erica Randle is a Research Fellow in the Centre for Sport and Social Impact at La Trobe... More

    Rick Baldock

    Rick is the current Australian Council for Health Physical Education and Recreation (SA)... More

    Jodie Evans

    Jodie Evans is the Strategic Engagement and Participation Officer for the Commissioner for... More

    1.75 hours
  • Breakout #4: Corporate social responsibility
    Tim Oberg

    Tim is the Founder and CEO of parkrun Australia. Since establishing parkrun on the Gold Coast in... More

    Jakub Kalinowski

    At V4SPORT we specialize in designing human behaviors, with the aim to get more people more... More

    Rafal Mikolajczyk

    Deputy Director for Communications and CSR at Benefit Systems, responsible for internal... More

    Kate Dermody

    https://www.medibank.com.au/... More

    1.75 hours
5:15 PM
  • Wrap Up
    Adjunct Professor Trevor Shilton

    Adj Prof Trevor Shilton is National Director of Active Living with the Heart Foundation in... More

    15 mins
5:30 PM
  • Evening At Leisure
    14.5 hours
Time
Session
Duration
Cost
8:00 AM
  • Arrival Coffee and Tea
    40 mins
  • Event Registration
    40 mins
8:40 AM
  • Event welcome
    5 mins
8:45 AM
  • Data: Getting our hands on what we need - collection, sharing, harmonisation

    Session proudly sponsored by the Australian Institute of Health and Welfare

    Professor Fiona Bull

    Dr Fiona Bull is Programme Manager in the Department of Prevention of Noncommunicable Diseases... More

    Professor Tony Okely

    Anthony (Tony) Okely is a Senior Professor and Director of Research at Early Start at the... More

    Dr Lindsey Reece

    Lindsey has extensive experience in applied research and evaluation, specialising in Physical... More

    Associate Professor Sandy Mandic

    Dr. Mandic’s research focuses on multidisciplinary and multi-sector approach to physical... More

    Claudia Strugnell

    Dr Claudia Strugnell is a Postdoctoral Research Fellow within the Global Obesity Centre (GLOBE)... More

    Nicholas Crooks

    Mr. Nicholas Crooks (BHSc, BHSc (Hons)) is an early career researcher at the Global Obesity... More

    Laurent Schmutz

      Laurent Schmutz has worked at the Sport Australia since June 2013. His diverse portfolio... More

    Dr. Tarun Katapally

    Dr. Tarun Katapally is a population health policy researcher with a specific interest in active... More

    1.5 hours
10:15 AM
  • Recess
    30 mins
10:45 AM
  • In conversation: marketing and advertising physical activity to children & getting the pitch right
    Louise Eyres

    Louise Eyres is a global marketing executive with a career spanning 25 years in transformative... More

    Amy Wilson

    Amy Wilson is a Senior Research Associate and PhD candidate at the Ehrenberg-Bass Institute,... More

    Alice Pryor

    Formerly Deputy Mayor at Moreland City Council, Alice is a seasoned campaigner and advocate.... More

    Lisa Weir

    Lisa Weir is a health promoter and social marketer with an interest in how changing environments... More

    Leigh Vanderloo, PhD

    Having received her PhD in Health Promotion from the University of Western Ontario in 2016, Dr.... More

    1.5 hours
12:15 PM
  • Closing Keynote
    Professor Fiona Bull

    Dr Fiona Bull is Programme Manager in the Department of Prevention of Noncommunicable Diseases... More

    30 mins
12:45 PM
  • Wrap Up
    Professor Grant Tomkinson

    Grant Tomkinson has a Bachelor of Sports Science (Exercise Science) degree from the University... More

    15 mins
1:00 PM
  • Activity & Farewell Lunch
    2 hours
3:00 PM
  • Post Event Active Healthy Kids Global Alliance Workshop - Members & interested country representatives only
    2 hours

Venue Map & Contact Event Organiser

Venue

Conference & Events Centre
National Wine Centre of Australia
Hackney Road & Botanic Road
Adelaide
South Australia Australia 5000


Event Organiser

Event Secretariat, Eventful Projects
08 7071 1010


Email Organiser